Nye græsmarker

Jeg har fået nyt job. Det lyder uvirkeligt for mig, når jeg siger det, men det har jeg altså. I mange år har jeg lavet software i telebranchen, hvilket har været spændende, men min oprindelige specialisering fra universitetet lå et andet sted: Maskinindlæring. Ja, jeg bruger et dansk ord for Machine Learning; jeg kan godt lide danske ord. Nå, men jeg har altså været heldig og fik tilbudt et job i en virksomhed, hvor jeg skal arbejde med netop maskinindlæring.

I virksomheden modtager vi enorme mængder at data, som vi laver analyser på. Big Data, som det jo populært hedder. Når virksomheden siger Big Data, er det ikke blot et buzzword, for der er tale om virkelig store mængder af data. Det jeg hørte var, at de har i omegnen af 100 maskiner, som ikke laver andet, end at modtage og forbehandle data. En af kunderne er Google. Det de gerne vil nu, er at finde yderligere information i en data, end de de allerede kan grave ud af den, med almindelige statistiske metoder. Det er her maskinindlæring, og derved jeg, kommer ind i billedet. Det kommer der et blogindlæg ud af snart, men først lidt om årets goto.

I de sidste par år, har min fokus mest ligget på funktionelle sprog og jeg har blandt andet været på rene clojurekonferencer. I september tager jeg på årets goto i Aarhus, og jeg har tænkt mig at prioritere det spor, der omhandler “Enterprise Architectures”. Årsagen er, at sporet blandt andet berører Big Data og at Mr. Scala, Dean Wampler kommer og taler om Spark, som er en af de teknologier jeg arbejder med nu.

Desværre ser den nye form ikke ud til at passe helt til mine interesser, for det ser ud til, at de mest spændende ting kommer til at foregå samtidig, bare i forskellige spor. Det er ærgrer mig en del, men til gengæld glæder jeg mig til at mødes med mine kollegaer i branchen, hvoraf en del af dem betragtes som venner, efter vi har mødtes så mange gange på konferencer, opgaver og arrangementer i andre sammenhænge.

2 thoughts on “Nye græsmarker

  1. Tillykke med dine *nye* græsgange *ryge* Det gælder mig at du bliver udfordret på forstand.. Jeg vil gerne fortsætte historien om Dean Wampler som vi sad sammen med til thestrangeloop konferencen i St. Louis mens vi blamere os med hvorfor Clojure helt sikkert er bedre end Scala. Mon ikke læren er at man både kan være klog og ydmyg på samme tid.. 🙂

    Vi ses til GOTO

    • Ha ha ha. Jeg anede jo ikke hvem manden var, men han sad og grinede en del. Vi har sikkert været sjove at høre på 🙂

      Vi ses i den grad til GOTO

Please leave a comment