Sierra Leone

Her til morgen, blev jeg af et tweet mindet om Sierra Leone, og de grusomheder der er foregået der. Jeg tror først at jeg selv rigtig forstod hvor frygteligt det er, da jeg så Louise Dyrings billeder.

Louise er fotograf og arbejder blandt andet for Red Barnet. Spis lige morgenmaden færdig før du kigger billederne igennem…

Lidt historie fra wikipedia:

Sierra Leone blev en Etpartistat i de tidlige 1970’ere. Landet led under en borgerkrig, som begyndte i 1991 med at Revolutionary United Front (RUF) angreb regeringssoldater og civile. Dette resulterede i titusindevis af døde og mere end to millioner fordrevne (mere end end tredjedel af befolkningen). Mange flygtede til nabolandene.

Lomé fredsaftalen, som blev underskrevet 7. juli 1999 i Lomé, Togo, gav håb om at krigen ville stoppe. I slutningen af 1999 var der op mod 6.000 fredsbevarende soldater fra UNAMSIL udstationeret. I maj 2000 blev situationen kraftigt forværret og britiske tropper blev sendt ud i Operation Palliser for at evakuere udlændinge og genoprette roen. De stabiliserede situationen og bidrog til at der kunne indgåes en våbenhvile. Fredsbevarende styrker fra FN trak sig tilbage i slutningen af 2005.

Please leave a comment