Tom Baker

Måske tænker du: Hvem er ham Tom Baker og hvad laver han her på bloggen? Forhåbentlig ikke, men her er en forklaring.

Tom Baker er en engelsk skuespiller, der lagt stemmer til karakterer i animationsfilm og computerspil, samt spillet med i blandt andet Black Adder. Men vigtigst af alt, var han den 4. doktor i den Bristiske serie “Doctor Who” – endda den doktor der levede længst, nemlig 7 sæsoner. Han er også den doktor, som var min indgang til serien, som jeg som barn slugte råt. For mig er han nok den eneste Doctor.

Tom Bakers inkarnation af The Doctor var angiveligt medvirkende årsag til, at Anita Sengupta endte i Nasa’s Jet Propulsion Laboratory (Ja, ved det godt. Collect underpants -> profit, men pointen er, at Science Fiction er inspirerende). Det var også science fiction, der vakte min egen interesse for computere og software. For mit eget vedkommende, var det en kombination af Doctor Who, Star Trek, 2001: A Space Odyssey og Alien der gav en diffus drøm om at sende intelligent software ud i rummet.

Kilden til inspiration er sammenlignelig og Sengupta og jeg er åbenbart noget der ligner jævnaldrende, dog er Sengupta væsentlig mere badass end mig, hvilket gør, at jeg nu glæder mig ustyrligt til at høre hendes Keynote på GOTO; i København. Her vil hun tale om en opgave, som hun løste for Nasa: Den 5. august, 2012 landede Curiosity på Mars overflade. Senguptas arbejde er årsagen til, at Curiosity landede på Mars og ikke blev knust mod overfladen – og det glæder jeg mig til at høre om. Hun har gjort, hvad jeg stadig kun drømmer om. Indtil GOTO; må jeg nøjes med dette interview fra BBC.

Please leave a comment